fredag 3. april 2009

Den blasfemiske katolske kirke























For et år siden kunne vi se en svensk dokumentar på Nrk som hette "Nonnen". Der kunne vi følge en ung, svensk kvinne gjennom ti år. Hun valgte å gå inn i Karmelitterordenen, den strengeste av alle klosterordener.

Marta kommer fra en katolsk familie og har åtte søsken. Som 19-åring gjorde hun et ekstremt livsvalg da hun gikk inn i Karmelitterordenen. Hun lever i stillhet og forlater aldri klosteret. Familien kan hun treffe bare sju ganger i året i et spesielt besøksrom med gitter.

Karmelittersøstrenes oppgave er å be. De er tause hele dagen, bortsett fra 45 minutter etter lunsj og middag, da de får snakke fritt sammen.Marta kommer aldri mer til å forlate klostret, ikke en gang for å hilse på familien. Hun har bundet seg til å leve resten av sitt liv der, og kommer til å få sin gravplass i klosterhagen.

Jeg syntes dokumentaren var dypt tragisk. Den gjorde meg også rasende - rasende på den katolske kirke som tillater at unge mennesker kaster bort livene sine på den måten.

Klosterordenen Karmelitterordenen er nok et bevis på den katolske kirkes blasfemiske gudsoppfatning.

For vi antar at det finnes en høyere makt - Gud, for å bruke dette teologisk belastede ordet. Jeg vil også for enkelhetens skyld følge tradisjonen og omtale Gud som hankjønn - altså han.

Den katolske kirke har dratt Gud ned fra sin himmel, kartotekført ham og gjort Gud tilgjengelig med alle opplysninger. Den katolske kirke fremstiller Gud som en selvopptatt skapning. Gud må være glemsom - på grensen til åndssløv. Han må også være temmelig hjelpesløs siden han har behov for hjelp fra noen nonner i et kloster i Sverige. Nonnenes oppgave gjennom vedvarende bønn er åpenbart å holde Gud våken, minne ham på at jorden finnes og at han bør rette oppmerksomheten mot nødvendige oppgaver. Hvis nonnene er heldige, vil Gud gripe inn i henhold til nonnenes anvisninger.

Hvordan nonner som lever i isolasjon innenfor klostermurene skal ha de nødvendige forutsetninger for å fortelle den antatt allmektige Gud hva han bør gjøre - det er vel ett av den katolske kirkes mange mysterium.

Stakkars, Gud. Det er synd på ham. Han skal visstnok ha skapt jorden med alle dens skapninger og hele universet. Tyder ikke det på at Gud må være et fenomen eller en kraft som er så stor og fantastisk at det er umulig for den menneskelige hjerne å fatte? Fortjener ikke denne Gud å bli verdsatt som noe annet enn en tulling som er avhengig av en flokk forvirrede nonner som kaster bort livene sine bak noen klostermurer?

Enhver med respekt for Gud og hans utrolige skaperverk, bør ta sterk avstand fra den katolske kirkes smakløse gudsbilde. Forhåpentligvis ufrivillig, håner den katolske kirke Gud. Den katolske kirke gjør Gud liten og latterlig. Det alene kvalifiserer til all mulig kamp mot den ugudelige katolske kirke!

5 kommentarer:

  1. Sender deg en lenke til en pavelig vatikansk løgn fra 14 juni 1966. Bøkene på denne listen( Index Prohibitum Librorum) skulle heretter tillates. Problemet er at originalbøkene , ved 90% av dem befinner seg trygt i Vatikanbiblioteket, og hvem som helst kan IKKE låne disse bøkene uten en gjennomgang av latterlige formalia og annet piss..

    PDF filen har jeg selv skrevet i Maybelogic Academy som en del av en kommentar ble transportert i begynnelsen av 30 års krigen fra bibliotekene i Prag (Bohemia) og Heidelberg (Palatinatet) og befinner seg fremdeles i Antikrists bibliotek.

    Vel,siden er det åpenbart ikke er mulig å legge inn lenke til her, du kan søke Index Prohibitum Librorum selv, og sjekke ut første PDF fil du kommer til, med opprinnelsesadresse i MaybeLogic, Lenken der er til alle forfattere og boktitler på forbudslisten av 1557.

    SvarSlett
  2. Du har utvilsomt ingen kunnskap om klassiks kristen teologi. Din retorikk er rett og slett latterlig og dine konklusjoner er, om mulig, enda latterligere!

    Les en bok før du uttaler deg om verdens største trossamfunn! Du bør i alle fall basere dine utsagn på mer enn en populistisk TV-serie!

    SvarSlett
  3. Verdens største trossamfunn. Din tankegang er kanskje at siden katolikkene har mange medlemmer må det være noe som er sant?

    Kan vi bruke den samme logikken i politikkens verden? For eksempel si at siden Arbeiderpartiet har vært det største partiet i Norge i mange, mange år, så er Arbeiderpartiets politkk den eneste riktige for landet?

    Eller hva med dette: Siden fattigdommen ikke ser ut til å kunne utryddes, så er det riktig at mange skal leve i fattigdom?

    Kanskje det er du som bør lese litt mer? I det minste slippe krampetaket en liten stund og tillate at tanker du trolig har låst ned i kjelleren fritt kan få komme til overflaten?

    SvarSlett
  4. Er det bare du som skal ha muligheten til å tenke fritt? Siden du har den oppfattningen at alle som tenker anderledes har låst forstanden i kjelleren, må det vel her foreligge endel navlebeskuelse fra din side.

    SvarSlett
  5. Katolikker er parodier på mennesker. Enkelt og greit.

    SvarSlett